O meni

Sem magistra farmacije, ki harmonijo življenja povezuje z dobrimi ljudmi, stalnim učenjem, gibanjem v naravi in veseljem do slastne hrane. Dolgoletne izkušnje v farmaciji usmerjam od zdravila h prehrani.
Sestavo hrane analiziram z računalniškim programom, ki je bil razvit za ta namen in zajema podatke iz lastne baze. Ta vključuje večinoma surova in termično obdelana živila. Podatki o sestavi živil v bazi predstavljajo povprečne vrednosti o vsebnosti makro in nekaterih mikrohranil, kot jih navajajo različne nacionalne podatkovne zbirke o sestavi živil (1, 2, 3, 4, 5). Vsebnost hranil v nepredelanih živilih, ki jih navajajo te baze, so preverjali neodvisni analizni laboratoriji, v predelanih živilih so vrednosti običajno povzete od proizvajalcev.

jagode

Viri:

  1. National Food Institute, Technical University of Denmark. Frida fooddata.dk
  2. FoodData Central. https://fdc.nal.usda.gov/
  3. French food composition table. https://ciqual.anses.fr/
  4. Banca Dati di Composizione degli Alimenti per Studi Epidemiologici in Italia. http://www.bda-ieo.it/wordpress/?page_id=96
  5. CREO Centro Alimenti e Nutrizione. https://www.alimentinutrizione.it/tabelle-nutrizionali/ricerca-per-nutriente